Alimente minune care îți curăță rinichii

 

Rinichii îndeplinesc un rol vital în menținerea unui organism sănătos. Aceștia au mai multe funcții: de filtrare a substanțelor toxice, de epurare a sângelui, de eliminare a deșeurilor metabolice din organism său de reglare pe termen lung a tensiunii arteriale.

Este important sa îți păstrezi rinichii într-o stare bună de sănătate pentru a rămâne în formă. Alimentația sănătoasă este cheia pentru a-ți păstra rinichii și celelalte organe interne în stare optimă de funcționare. Este foarte important să eviți alimentele procesate, bogate în zahăr și aditivi. Cu toate acestea, anumite produse „sănătoase” ar putea, de asemenea, să fie responsabile de o deteriorare a sănătații rinichilor tăi. Printre acestea se numără, de exemplu, diverse tipuri de carne roșie, bogate în proteine.

Pentru a avea rinichi sănătoși, privilegiază consumul de alimente enumerate mai jos. Iată recomandările DoctorAS:

1. Uleiul de măsline
Acest ulei este perfect pentru cei care caută să își curete rinichii. Plin de antioxidanți și de minerale, acest ingredient de bază poate fi foarte ușor integrat în aproape orice preparat.

2. Apa
Apa este unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea rinichilor. Păstrând corpul suficient de hidratat, diluezi urina și îți ajuți rinichii să elimine toxinele. Niciun alt lichid nu este la fel de eficient ca apa în a purifica rinichii și a-i menține într-o stare bună de sănătate.

3. Pepenele roșu
Acest fruct este un prieten de nădejde pentru rinichi, datorită conținutului bogat în apă, precum și în vitamine și minerale. Este recomandat să îl consumi în mod regulat, cu atât mai mult cu cât este delicios și răcoritor în sezonul cald.

4. Sucul de lămâie
Daca suferi de probleme renale, precum pietrele la rinichi, sucul de lămâie îți face bine. Acest suc are o mare cantitate de acid, care permite distrugerea pietrelor de la rinichi. Poți să bei sucul ca atare sau adăugat la salată.

5. Fructele roșii
Acestea sunt pline de antioxidanți și ajută rinichii să elimine toxinele mult mai repede. Cu cât culoarea lor este mai închisă, cu atât sunt mai bune pentru rinichi. Consumă, așadar, coacăze, mure și afine.

6. Merele
Vechea zicală „un măr pe zi ține doctorul departe” este încă de actualitate, în special pentru rinichi. Merele conțin cantități foarte ridicate de fibre solubile, care ajută la eliminarea deșeurilor și toxinelor corpului.

7. Semințele de dovleac
Aceste semințe conțin aproape tot atât de mulți antioxidanți precum coacăzele. Semințele de dovleac ar trebui să fie consumate în mod regulat de către persoanele care caută să își amelioreze sănătatea renală. Ele sunt excelente pentru întregul organism, fiind bogate în proteine și în elemente nutritive.

Adaugând aceste simple alimente în dietă, le permiți rinichilor tăi să muncească într-o manieră optimă și să se păstreze într-o stare bună cât mai mult timp posibil.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu