Acupunctura vindecă impotența sexuală și alte câteva zeci de boli

Acupunctura reprezintă o terapie alternativă care ține de medicina energetică tradițională chineză și este o tehnică nu opusă, ci complementară medicinei tradiționale. Acupunctura funcționează pe principiul existenței în corp a 12 meridiane pereche, doua nepereche și multe alte puncte care se pot înțepa cu un scop. Se spune că orice boală este generată de o lipsă sau de un exces de energie. În cazul în care apare un blocaj în corp, se generează un exces de energie înainte de blocaj, iar imediat după, o lipsa de energie. În acupunctură, aceste puncte se înțeapă pentru a elibera blocajul și pentru a echilibra presiunea. Prin curgerea normală a energiei în tot corpul se reglează și aportul de substanțe nutritive, iar nervii sînt altfel stimulați.

Ce tratează acupunctura?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a elaborat, în 1975, o listă ce conţine cele 40 de boli tratabile prin acupunctură. Printre acestea se numără:

  • Afecţiunile reumatismale (discopatie cervico-dorso-lombară, poliartrită scapulohumerală, gonartroze, artralgii diverse)
  • Afecţiunile cardiovasculare (aritmii cardiace, arterite, hipertensiune arterială)
  • Afecţiunile oftalmologice (blefarită)
  • Afecţiunile digestive (gastroduodenită, colicile biliare, colicistitele cronice)
  • Diabetul zaharat, enterocolitele, hemoroizii, afecţiunile ORL, nevralgiile, afecţiunile genitale (dismenoree, hipermenoree, hipomenoree, climaxul, impotenţa sexuală), incontinenţă urinară şi alte afecţiuni: odontalgii, spasmofilie, urticarie, zona Zoster, obezitate.

De asemenea, acupunctura mai este folosită şi pentru: combaterea stresului, controlul greutăţii, adicţii, lăsarea de fumat, ameţeli şi stare de vomă ca urmare a chemoterapiei sau a altor terapii intensive, durere de dinţi postoperatorie. În cazul hipertensiunii arteriale, şedintele de acupunctură ajută să se răspundă mai bine la tratament.

Acupunctura creşte toleranţa la efort şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină în cazul cardiacilor.  Răspund bine la acest tip de tratament tulburările menstruale şi cele de menopauză, impotenţa şi frigiditatea.

Acupunctura este indicată și în cazul algiilor dentare, a gingivitelor și faringitelor. Se afirmă că terapia respectivă ajută și în bolile chirurgicale: dureri lombare, dureri ale umărului, dureri de gât, infecţii ale tendoanelor, entorse ale extremităţilor inferioare, apendicite acute, afecţiuni ale căilor biliare, mastite, furuncule, limfangite acute, guşă simplă şi hipertiroidie, hemoroizi, prolaps rectal sau în boli nervoase şi mintale: apoplexie, paraplegie, epilepsie, cefalee, nevralgie de trigemen, paralizie facială, sciatică, nevrite multiple, neurastenie, isterie, schizofrenie, nevralgie intercostală.

Scurt istoric

Acupunctura, așa cum am afirmat și la începutul articolului, este o specialitate medicală care face parte din domeniul medicinei tradiționale chineze. Acupunctura se studiază în universități de medicină din toată lumea, precum și în centre naționale de specialitate. Izvoarele istorice o datează în urmă cu cca 3500 ani, fiind folosită cu eficiență terapeutică și perfecționată în China. Studiul acupuncturii are la bază lucrarea străveche “Nei Jing Su Wen”, scrisă între anii 1000 și 400 i.e.n.

În Europa, acupunctura a ajuns pentru prima oară în Franța, în timpul lui Ludovic al XIV-lea. Primul tratat este opera unui călugar iezuit francez. Prima școală de acupunctură a apărut tot în Franța, sub îndrumarea de pionierat a diplomatului francez G. Soulier de Morant, iar lucrarea sa “L’Acupuncture Chinoise”, publicată în 1939, este și astăzi o carte de referință în studiul acupuncturii.

În Statele Unite, acupunctura era practic necunoscută până în anii ’70. Atunci, președintele Nixon, aflat în vizită în China, a suferit o criza de apendicită acută care a impus intervenția chirurgicală de urgență. Spre marea mirare a președintelui american și a întregii delegații americane, medicii chinezi au realizat o anestezie perfectă, folosind doar ace de acupunctură.  Acest eveniment a avut un impact deosebit, atât în mediile de presă, cât și în politicile de sănătate americane, care, începând din acel moment, au promovat acupunctura ca pe o știință terapeutică.

Acupunctura în România

În România, primele informații despre acupunctură sunt oferite de N. Vătămanu, în lucrarea “Reflexoterapie modernă”, aparută în 1934. Ministerul Sănătații o admite oficial în practica medicală în 1958. Printre pionierii acupuncturii românești, care i-au conferit un prestigiu științific, făcând din acupunctură o știință și nu numai o metodă de tratament, se numără Ion Bratu, Cristea Dragomirescu, Prof. N.N. Gheorghiu, Prof. C. Ionescu- Targoviște, Prof. D. Constantin, I.F. Dumitrescu, V. Bigu, T. Caba.
Din 1979, Centrul de Perfecționare a Personalului Sanitar Superior organizează cursuri de inițiere și perfecționare în domeniul acupuncturii, ca parte din programul de supraspecializare medicală a Ministerului Sănătății.

Cât te costă?

O ședință de acupunctură costră între 40 și 125 de lei și durează între 30 și 45 de minute. Consultația inițială în cele mai multe cabinete este între 50 și 80 lei.

Aflaţi totul despre “Terapiile Alternative” în cel mai complet ghid din România.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu