7 Modalități de combatere și prevenire a stărilor de greață și amețeală

 

Dacă nu sunt semne ale unor afecțiuni mai grave, greața și amețeală pot dispărea în câțiva pași simpli.

Fiecare dintre noi experimentează stări de greață și/sau amețeală, la un moment dat în viață. Ele pot surveni deseori într-un mod neașteptat, iar cauzele pot fi dintre cele mai diverse.

Indiferent dacă aceste stări neplăcute durează pentru puțin timp și nu sunt recurente, iată câteva modalități prin care le poți preveni sau prin care le poți face față într-o manieră eficientă:

Aer curat

Chiar dacă ți se pare o idee bună să te retragi într-o încăpere în care să te poți relaxa și unde să îți faci recuperarea, nu te baza pe faptul că acest lucru te va ajuta prea mult.

Aerul din încăpere își va pierde în timp din prospețime, iar acest lucru îți va determina organismul să revină la stările de greață și amețeala resimțite anterior.

O bună oxigenare a creierului, poate avea efecte deosebit de benefice asupra modului în care îți simți corpul. Așadar, deschide fereastra și lasă aerul proaspăt de afară să îți umple plămânii.

Dacă simți că poți, îndrăznește să ieși la plimbare într-un parc sau orice zonă verde cu aer cât mai curat.

Evită mirosurile puternice

Mirosurile puternice pot declanșa starea de greață și o pot accentua. Încearcă să eviți parfumurile cu miros putenic și nu uita că mirosurile și gusturile sunt interconectate.

Așadar, un miros puternic îți poate conferi o senzație la fel de neplăcută ca și un gust puternic și neplăcut.

Ia o pauză de la dispozitivele electronice

Lumina, zgomotul și mișcarea asociate cu televizorul, laptopul, monitorul, tableta și telefonul pot fi o formă de supra-stimulare și îți pot accentua simptomele de greață și amețeală.

Încearcă să îți petreci timpul citind o carte, sau relaxându-te într-o manieră similară, la lumină nu prea puternică.

În acest fel vei preveni nu doar senzațiile de greață și amețeală, dar și durerile de cap.

Reglează-ți temperatura corporală

Nimic nu este mai inconfortabil decât să simți că îți este prea cald sau prea frig atunci când starea ta generală este una precară.

O altă metodă de a ameliora stările de greață și amețeală este aceea de a face un duș sau o baie în cadă, să îți schimbi îmbrăcămintea în așa fel încât să ajungi la o temperatura corporală dorită.

Încearcă să îți ajustezi dieta

Pepenele roșu, biscuiții, grisinele, ghimbirul, covrigeii uscați, orezul, bananele, iaurtul și pâinea prăjită sunt câteva dintre alimentele care vor ajuta la absorbția acidității stomacale, la hidratare și la stimularea digestiei. Încearcă să eviți mâncărurile prea dulci sau picante, cele grase și prăjelile.

Hidratează-te

Apa te ajută să elimini din toxinele reținute de organism. Este important pentru sănătatea ta generală să consumi lichide zilnic, dar atunci când simți că ai senzația de greață și amețeală, este cu atât mai importat să consumi lichide.

Amestecă lămâie cu miere

Această combinație de dulce cu acru ajută la ameliorarea senzațiilor de greață. Amestecă o linguriță de suc de lămâie cu o linguriță de miere care a fost ușor încălzită în prealabil. Amestecul poate fi consumat pe tot parcursul zilei și ajută nu doar la ameliorarea senzației de greață dar și la cea a senzației de amețeală.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu